ابقای اعضای هیأت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده / جنتی برای یک سال دیگر دبیر شورا شد وزیر اطلاعات: امکانات اطلاعاتی و امنیتی را بسیج کردیم / در جنگ ۱۲ روزه ۷ میلیون گزارش مردمی داشتیم عضو سابق کمیسیون امنیت ملی: خاتمی یا نبویان برای دشمن هیچ فرقی ندارد سفیر ایران در مسکو: پزشکیان برنامه‌ای برای سفر به روسیه ندارد تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم

ضرورت خانه تکانی در بانک مرکزی

عملکرد نامناسب تیم مدیریتی بانک مرکزی در چالش های اخیر، به وضوح نشان داد که این تیم توانایی مواجهه با چالش های پیش رو را ندارد، به همین منظور لازم است تدبیری برای تغییر این تیم اندیشیده شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - 2018 February 06
کد خبر: ۱۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ با توجه به شرایط نامطلوب در بخش های کلان اقتصادی، به نظر می رسد دولت روحانی نیاز به جراحی اساسی در تیم اقتصادی، به ویژه رئیس کل بانک مرکزی دارد. تیمی که به بهانه هماهنگ تر شدن تغییر کرد ولی نتوانست دستاوردهای دولت یازدهم از جمله کاهش تورم و تراز تجاری مثبت را حفظ کند، به علاوه بر مشکلات اقتصادی دولت یازدهم نیز افزود و به افزایش بی ثباتی در بازار پول (افزایش نرخ ارز) دامن زده است.


چرا باید تیم مدیریتی بانک مرکزی تغییر کند؟


بانک مرکزی با خودداری از ارائه ارز کافی به بازار عامل اصلی در افزایش نرخ ارز طی هفته های گذشته بوده است. این کاهش عرضه دلایل مختلفی می تواند داشته باشد مانند: تأمین کسری بودجه دولت، اخلال در ارتباطات بانکی کشور با نظام اقتصادی بین الملل و غیره. فارغ از هر علتی، این کاهش عرضه پیامدهای ناگواری بر اقتصاد کشور خواهد داشت که بسیاری از پیامدهای آن در همین مدت زمان کوتاه پدیدار گشته است. افزایش قیمت کالاهای وارداتی، افزایش قیمت کالاهای اساسی و مهمتر از همه ایجاد بی ثباتی در بازار به واسطه پایدار نبودن قیمت ارز های خارجی، همه نشان از ناکارآمدی تیم مدیریتی بانک مرکزی دارد. از طرف دیگر واکنش دیرهنگام مسئولان بانک مرکزی در خصوص رسیدگی به مالباختگان موسسات مالی و اعتباری، موجب بی اعتمادی مردم به نظام بانکی شده است. بانک مرکزی به جای حل مشکلات مالباختگان در وهله اول، به روال گذشته دولت قبل را مسبب همه مشکلات معرفی می کرد.


بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی در خصوص تصمیمات پولی و بانکی با کاهش جهشی نرخ سود بانکی، موجب افزایش نقدینگی های سرگردان در بازار کشور شد که نمونه آن را در قضایای اخیر دلار به وضوح مشاهده می کنیم. از طرف دیگر با توجه به بالا بودن نرخ تسهیلات و عدم کاهش آن از سوی بانک مرکزی، تولید داخلی با مشکلات فراوانی روبه روست. بنگاه های داخلی به منظور تأمین مالی با نرخ های سرسام آوری مواجه اند که قادر به بازپرداخت آن نیستند. در ضمن واردات بی رویه در پسا برجام نیز بر مشکلات تولید داخلی افزوده است.


امیدواریم تیم مدیریتی بانک مرکزی برای این مشکلات راه حلی بیاندیشد در غیر اینصورت دو پیامد ناگوار بر اقتصاد کشور متحمل می گردد: 1- تعمیق رکود و 2- ادامه بی ثباتی در حوزه اقتصادی کشور. با توجه به این که تیم مدیریتی فعلی در نزدیک به 5 سال اخیر نتواسته است این مشکلات را مرتفع کند، به نظر می رسد تغییر این تیم و جایگزین کردن آن با یک تیم متخصص و مجرب بهترین راهکار برای برون رفت از این وضعیت باشد. تیمی که نه در آن ژن خوب باشد و نه از دل آن جاسوس بیرون بیاید!!


ارسال نظر